Kennisbank

Directadmin updaten (automatisch & via GUI)

Om directadmin up-todate te houden kan je twee methodes hanteren. Of handmatig of via een GUI (plugin).

Handmatig

Check alle updates van Linux
yum check-update
Installeer de nieuwe updates
yum update
We gaan nu directadmin updaten via custombuild
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update

Via een GUI automatisch

1. Ga via directadmin naar Plugin Manager.
2. Voer bij URL de volgende link in:  http://www.custombuild.eu/plugin/custombuild.tar.gz
3. Voer hierna je Directadmin-admin wachtwoord in.
4. Klik op Add Plugin (Plugin toevoegen).
5. De Plugin is dan geinstalleerd, en verschijnt onderaan met de naam "CustomBuild 2.0"

Indien je op "Custombuild 2.0" klikt zal er een pagina openen waarop alle beschikbare updates zijn, door simpel weg te klikken op "Update" update je een specifieke build.
Je kan ook alles updaten door te klikken op "Update All" (onderaan).
Soms is het nodig om nieuwe versies van custombuild te updaten. Dit kan rechtsboven bij "Update Custombuild Versions & Scripts (only)". Hierna verschijnen er vaak nieuwe updates in het overzichtsscherm.
Daarnaast kan je custombuild zelf nog updaten via rechtsboven "Update Custombuild"

Kom je er niet uit? Neem contact op met ons: Klik hier.